A szerzőkről

A szerzőkről

 
 
 
 • Fisch Gábor László
  szerző

  Ez a negyedik és ötödik mesekönyvem. Az első három kisgyerekeknek, óvodásoknak szólt, Nagyapó meséi címmel, ez most nagyobbak, 10-13 évesek számára íródott.

  Újságíróként, szerkesztőként dolgoztam és a nyugdíjhoz közeledve – ma már nyugdíjas vagyok – unokáim megszületésekor döntöttem úgy, hogy saját meséket írok.

  Vácon élek feleségemmel, két lányom, négy unokám van. Nem tartom magam hivatásos írónak, ez amúgy is messze áll az újságok napi aktualitásokra kihegyezett világától, amiben éltem. Sokkal inkább hobbiként, játékként fogom fel a meseírást.

  Muszáj megemlíteni, hogy a Rapandi történet biztosan másképpen hatna az illusztrációk, és a tipográfia nélkül, és boldog vagyok, hogy nagyon tehetséges társakat kaptam a kiadótól. Bányay Annáról még biztosan sokat hallunk, mert remek, eredeti és tehetséges ifjú művész, de Szita Barnabás is sokat tett tipográfusként azért, hogy a könyv megjelenése vonzó, elegáns és korhű legyen. Nem utolsósorban hálásan köszönöm Mirtse Zsuzsának, hogy a szöveget igazi alkotótársként gondozta. Most először éreztem, hogy csapatban dolgozom meseíróként és mindenki saját gyermekének tekintve harcol a könyvért.

   
 • Bányay Anna
  illusztrátor

  Kiskoromtól kezdve a vizuális kultúra közelében élek. A Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola után a Budai Rajziskola diákja voltam. Jelenleg diploma előtt állok a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafika szakán. Az autonóm művészeti törekvéseim mellett, mindig jelen volt a felnőtt- és gyermekirodalmi művek illusztrációja iránti érdeklődésem. Ezért is örülök ennek a mesekönyvnek.

  A mese írójával nagyon hasonló elképzeléseink voltak kezdettől fogva, így könnyű volt megérteni egymást és együtt dolgozni. Élveztem a karakterek megalkotását, bátran elengedhettem a fantáziámat, magamat adhattam, hála a nyitottságának. A kézi rajzot azért választottam, mert úgy érzem, hogy a számítógéphez képest tökéletlen, emberi kéz húzta vonalak sokkal közvetlenebbek és otthonosabbak.

  Nagy öröm számomra, hogy rajzaimmal hozzájárulhattam a könyv létrejöttéhez, és bízom benne, hogy tetszeni fog az olvasóknak.